Piškoťák - skvělý moučník !!!
Potřebné ingredience
1 balení piškotového těsta( je to rychlejší než se dělat s klasickým piškotovým těstem)Krém vanilkový: 1 balíček vanilkového prášku, 250 ml mléka, 200g změklého másla nebo Stely, 150g moučkového cukru, 2 žloutky, 1 vanilkový cukrNa potírání: nejlépe meruňkový džem, trochu likéru nebo rumu. 6 banánů, čokoládová poleva
Postup přípravy
Na krém si uvaříme puding z 1 balíčku pudingového prášku a mléka, necháme ho VYCHLADNOUT. Mezi tím si umícháme máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a žloutky do hladka a poté to postupně přidáváme do vychladnutého pudingu.
Upečený piškot lehce pokapeme likérem nebo rumem, potřeme meruňkovým džemem a poklademe nakrájenými banány na kolečka. Dáváme je těsně vedle sebe, abychom neměli velké mezery mezi banány. Na banány opatrně navrstvíme připravený krém a vrch moučníku polijeme čokoládovou polevou. Necháme ztuhnout v ledničce a krájíme na řezy.
Doporučuji si lehce nožem naznačit řezy v čokoládové polevě než vám úplně ztuhne, protože pak při krájení se vám láme, jak se jí zachce nebo samozřejmě můžete krájet nožem namočeným v horké vodě ( doplnění na základě komentářů). Velice dobrá je hotová čokoláda, kterou si ohřejete ve vodní lázni, doporučuji dát 2 mléčné. Koláč nechat chladit v lednici. Tento moučník u nás bezkonkurenčně vede!!!!
klidně můžete použít sypkou směs na těsto
Těsto dáme na vymazaný a vysypaný plech
Upečený korpus pokapeme rumem a potřeme zavařeninou
připravený krém
na zavařeninu poklademe nakrájené banány
na banány dáme krém
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé